27 Ιουν 2011

Φαινόμενο Υγροποίησης Υδρατμών

Υγροποίηση υδρατμών
επάνω σε παγωμένο ποτήρι
Το φαινόμενο της υγροποίησης των υδρατμών παρουσιάζεται όταν υπάρχει υψηλή συγκέντρωση υδρατμών στον αέρα και ταυτόχρονα υπάρχουν ψυχρές επιφάνειες πάνω στις οποίες υγροποιείται η υγρασία του αέρα. Αυτό το φαινόμενο το έχουμε όλοι παρατηρήσει στα παγωμένα ποτήρια μας, ειδικά το καλοκαίρι, όπου στην εξωτερική επιφάνεια του ποτηριού σχηματίζονται σταγόνες υγρασίας. Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού δίνουν την ικανότητα στον αέρα να κρατά μεγαλύτερες ποσότητες υγρασίας, η οποία με την σειρά της υγροποιείται επάνω στα παγωμένα ποτήρια. Για τον ίδιο λόγο τα air condition έχουν σωλήνες απορροής, επειδή στη ψυχρή επιφάνεια τους υγροποιείται η υγρασία του ατμοσφαιρικού αέρα.

23 Ιουν 2011

Η Σήμανση CE στα Κουφώματα

Σε συνέχεια του προηγούμενο άρθρου μας θα γίνει μια λεπτομερή αναφορά για την σήμανση CE στα κουφώματα.
Αρχικά πρέπει να τονιστεί ότι τα κουφώματα που προορίζονται για οικιακή χρήση και κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά σήμανση CE. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για το τμήμα του κουφώματος που δέχεται το τζάμι (τζαμιλίκι), καθώς επίσης για τα παντζούρια και τα ρολά, αλλά και τις σήτες. Τα τζαμιλίκια και οι πόρτες διέπονται από το πρότυπο EN14351 με βάση το οποίο η σήμανση CE πρέπει να συνοδεύεται με τις κλάσεις της Αντοχής στην Ανεμοπίεση, της Αεροδιαπεράτοτητας και της Υδατοστεγανότητας καθώς να φέρει και την τιμή της Θερμικής Αγωγιμότητας, οι οποίες είναι οι υποχρεωτικές απαιτήσεις ελέγχου μέχρι στιγμής (Ελάχιστες τιμές Θερμικής Αγωγιμότητα βάση Κ.ΕΝ.ΑΚ.). Για τις σήτες, τα παντζούρια και τα ρολά υποχρεωτική απαίτηση την τρέχουσα χρονική στιγμή είναι μόνο η κλάση της Αντοχής στην Ανεμοπίεσης. Οι σήτες διέπονται από το πρότυπο EN13561, ενώ τα ρολά και τα παντζούρια από το EN13659.

13 Ιουν 2011

Η σήμανση CE

Στο άρθρο αυτό θα δώσουμε γενικές πληροφορίες για την σήμανση CE, ενώ σε επόμενο άρθρο θα γίνει ειδική αναφορά για την σήμανση CE στα κουφώματα.
Η σήμανση συμμόρφωσης CE ενός προϊόντος απορρέει από οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), οι οποίες έπειτα από την δημιουργία νόμου ενσωματώνονται στην Ελληνική νομοθεσία και έχουν ισχύει στην Ελληνική Επικράτεια. Με την τοποθέτηση της σήμανσης CE στο προϊόν, ο κατασκευαστής του δηλώνει με δική του ευθύνη, ότι πληρούνται οι απαιτήσεις που θέτει η εκάστοτε οδηγία της ΕΕ. Μέσω της σήμανσης αυτής είναι δυνατή η ελεύθερη διακίνηση προϊόντων στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Διαφήμιση

www.kallergisbros.gr