10 Μαρ 2013

Το πρόγραμμα Χτίζοντας το Μέλλον, το ΚΑΠΕ και η διάλυση

Σύμφωνα με πολλές πηγές το ΚΑΠΕ βαίνει προς διάλυση (σχετικό άρθρο από το euro2day). Με αφορμή αυτό, θέλουμε ν' αναφερθούμε όχι γενικά για το ΚΑΠΕ, αλλά ειδικά για ένα πρόγραμμα του, το Χτίζοντας το Μέλλον. Αναρωτιόμαστε για το πως λειτουργούν οι διοικητικές δομές του Ελληνικού κράτους γενικά και του ΚΑΠΕ ειδικά, που φτιάχνουν τέτοιου είδους προγράμματα χωρίς κανένα  ουσιαστικό λόγο δημιουργίας και αφού τα τρέξουν, δαπανήσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, διορίσουν ανθρώπους και άλλα πολλά, στο τέλος τα αφήνουν να μαραζώσουν και να πάνε όλα χαμένα.
Γίνεται έτσι φανερό, πόσο έξω από την κοινή λογική είναι οι πράξεις και οι ενέργειες κάποιων υπηρεσιών ή οργανισμών ή φορέων που δημιουργούν τέτοιου είδους προγράμματα, μέσω των οποίων εξαγγέλλουν ανάπτυξη, βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και άλλα πολλά. Λαμβάνουν επιδοτήσεις όπως στην περίπτωση του Χτίζοντας το Μέλλον από το ΕΣΠΑ και τελικά δεν γίνεται τίποτα προς το κοινό καλό, παρά μόνο προς το καλό των ημετέρων.
Το Χτίζοντας το Μέλλον όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του "αποτελεί μια σύμπραξη ανάμεσα στο δημόσιο, τον ιδιωτικό τομέα και τους πολίτες. Η σύμπραξη αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο εθελοντικών συμφωνιών με τη βιομηχανία και το εμπόριο, ώστε ο πολίτης να έχει στη διάθεσή του πιστοποιημένα προϊόντα, υψηλών προδιαγραφών, σε πολύ καλύτερες τιμές από αυτές της τρέχουσας αγοράς". Εν ολίγοις λόγια του αέρα, λες και στο χώρο που επιχειρεί να "βοηθήσει" το πρόγραμμα δεν λειτουργεί η ελεύθερη αγορά και οι εκπτώσεις δεν γίνονται κατά το μέγιστο δυνατό. Η πραγματικότητα είναι ότι γίνεται σφαγή εκεί έξω, οι τιμές βαίνουν μειούμενες, οι εταιρείες κλείνουν, άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά και το πρόγραμμα δεν προσφέρει τίποτα και σε κανέναν, πλην ίσως μερικών εξαιρέσεων όπως προαναφέραμε
Τέλος, επειδή δεν χρειάζεται να είναι κάνεις μάντης για το που θα οδηγηθούν εξ αρχής τέτοιου είδους προγράμματα διαβάστε στο άρθρο μας της 08-Ιουλίου-2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια σας, να γράφονται με μικρούς Ελληνικούς χαρακτήρες και να παραμένουν σε κόσμιο ύφος.

Διαφήμιση

www.kallergisbros.gr